Ge ut din egen bok

Är du en sådan person som gillar att skriva så kanske du har funderat på att ge ut en bok någon gång. Varför inte nu? Det är enklare än du kanske tror att ge ut en bok i dag. Du kan göra det mesta själv och behöver inte skicka manus till de stora förlagen och vänta på svar i flera månader. Svar som tyvärr ofta innebär att de beslutat att inte ge ut just ditt manus i bokform av någon anledning. Det är väldigt få manus som blir antagna. Tänk på att även Astrid Lindgren en gång blev refuserad och låt inte det hindra dig att ge ut just din bok.

Ge ut din bok som print on demand

Det absolut billigaste och enklaste sättet att ge ut en bok är genom någon nättjänst för print on demand. Det innebär att du först laddar upp ditt manus enligt deras anvisningar och sedan betalar du en mindre startavgift. Därefter trycks boken i takt med efterfrågan. Är det så att du själv vill ha tre eller 300 böcker direkt så beställer du och får då vanligen ett lägre författarpris. När du fått hem böckerna kan du sälja dem på mässor eller annat lämpligt sätt. De flesta sådana här tjänster erbjuder också någon form av webshop så dina kunder kan beställa sina exemplar på nätet och få dem hemskickade. Har du valt något förlag som är Ledande ge ut bok så brukar det finnas upparbetade rutiner för hur din bok görs tillgänglig på de stora nätbokhandlarna också.

Vad måste man tänka på

Det finns några saker att tänka på om du ska ge ut en bok på det här viset. Du kanske måste skaffa ett ISBN-nummer själv, men det är gratis och inte alls svårt. Priset per bok blir något högre än om du väljer att trycka upp en större upplaga från början, men å andra sidan slipper du stor startavgift och risk att bli sittande med osålda böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *