Nyfiken på Texas bbq i Stockholm

Fler och fler i Stockholm börjar bli nyfikna på Texas bbq. Vad är det egentligen och hur gör man? Går det förresten att göra själv eller måste det vara proffs som lagar till det på restaurangerna? Att grilla en köttbit, några majskolvar och andra grönsaker är det många som fixar utan alltför stort besvär. Att grilla är ju väldigt omtyckt sedan många år och det är en bra början.

Texas bbq utrustning i Stockholm

Den tråkiga sanningen är att en vanlig grill inte är särskilt lämpad för Texas bbq. Det behövs en grill som även fungerar som smoker. Just röken är en viktig del av den här sortens matlagning, väldoftande rök från brinnande trä ger köttet dess karakteristiska smak. Det handlar också om att kunna hålla en jämn och låg temperatur under längre tid om du vill kunna bjuda på Otrolig texas bbq stockholm någon gång framöver. Börja gärna med att testa dig fram med olika träslag, temperaturer och råvaror tills du känner att du har lite koll på det som händer. Det här är en ädel konst och även om tillagningen av texas bbq börjar bli mer och mer välkänd i Sverige och Stockholm så är det långt kvar till hur det fungerar i Texas där traditionen funnits i många generationer. Men med lite tålamod går det att åstadkomma fantastiska maträtter och köttbitar även för den som börjat nyligen.

Olika sorters barbeque

Traditionellt i ursprungslandet finns olika sätt att tillaga texas bbq. Det kan vara olika sorters rubbing eller marinader, veden som används kan ha olika smak och doft, det här påverkar ganska mycket eftersom röken är en viktig del av den slutliga smaken. Köttet kan också serveras med eller utan sås och med olika tillbehör. Det här är mycket en smaksak för den som vill göra texas bbq i Stockholm, men låt tillagningen av köttet ta tid, använd låg och jämn temperatur så blir det bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *